Estetska i restorativna
Stomatologija

Estetska stomatologija nam daje mogućnost da pacijentima pružimo visoke estetske rezultate uz minimalno invazivne zahvate na zubima. To bi značilo manje brušenja vaših zuba i očuvanje postojećih struktura zuba, a sve u cilju kreiranja vašeg savršenog osmeha.

Restorativna stomatologija je jedna od osnovnih grana u stomatologiji i bavi se nadoknadom čvrstih zubnih tkiva odgovarajućim stomatološkim materijalima.
Cilj restorativne stomatologije, takođe poznate i kao operativna stomatologija, je vraćanje pravilne funkcije zuba. Oštećenja mogu nastati kao posledica različitih patoloških situacija, habanja ili frakture.

Različiti su uzroci koji mogu dovesti do promjene boje zuba, od genetskih i degenerativnih promena, vitaminskih i mineralnih preparata ili antibiotika, zatim konzumacija obojene hrane i pića, kao i starenje.

Izbjeljivanje zuba je kozmetički tretman kojim se zubi posvjetljuju i do nekoliko nijansi.  Izbjeljivanju prethodi temeljito čišćenje zuba i uklanjanje zubnih naslaga, a za dugotrajan efekt potrebno je provoditi odgovarajuću oralnu higijenu. Može se raditi u ordinaciji kada se posebnim postupkom zubi i desni pripreme i zatim koriste izbeljivači jače koncentracije. Kućnim izbeljivanjem efekat izbeljivanja je blaži jer su izbeljivači koji se koriste  niže koncentracije. Pacijent ih dobija zajedno sa individualno izrađenim tray-om u koji stavlja izbeljivač i nosi noću do željene nijanse.

Kompozitne fasete su jedno od rešenja ukoliko su zubi promenili boju, istrošili se ili postoje manji razmaci između zuba. Kompozitne fasete su ljuspice izradjene od kompozitnog materijala. Mi u našoj ordinaciji koristimo najkvalitetnije kompozite koji se mogu naći na našem tržištu. Rade se direktno u ustima pacijenta i za vrlo kratko vreme vaš osmeh će biti potpuno drugačiji i naravno blistaviji. Nema brušenja zuba ili je ono minimalno, samo u gleđi, relativno je jeftino rešenje i gotove su u samo jednoj poseti.

Viniri su savršenstvo moderne i minimalno invazivne estetske stomatologije. Izrađuju se fabrički od nano hibridnog kompozita, a potom se obrađuju laserskim zracima. Uz pomoć njih je u samo jednoj poseti stomatologu, moguće napraviti potpuno prirodan i mladalački izgled zuba. Ove fasete imaju čvrstinu keramike, tanke su i izuzetno elastične tako da odolevaju silama koje se stvaraju u usnoj duplji pri žvakanju. Posebnim procesom proizvodnje nano hibridni kompozit se zagreva i postavlja u posebne kalupe. Kada su gotove, fasete se dodatno laserski obrađuju. Laserski zraci prodiru u kompozit i povlače sa sobom čestice stakla na površinu, stvarajući izuzetno otporan, gladak i sjajan površinski sloj staklo keramike, koji je translucentan. Na ovaj nacin izrađene fasete vašim zubima daju potpuno živ i prirodan izgled.